Alo 181
Alo 181

Genel Müdürlüğümüzün "İnşaat ve Yıkım Atığı Geri Kazanım Projesi" 2015 Yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışmasına Katılmaya Hak Kazandı

10 Haziran 2015

 Lüksemburg’da Yapılacak Olan “2015 Yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışmasında” Türkiye Adına Yarışmaya Genel Müdürlüğümüzün “İnşaat Ve Yıkıntı Atıklarından Geri Kazanılan Ürünlerin Kullanım Kriterlerinin Belirlenmesi Projesi” Hak Kazandı.

Bu yıl 10uncusu gerçekleşecek olan ve AB ülkeleri, İzlanda, Norveç, Sırbistan ve Türkiye’deki kamu kurumlarının projeleri ile katıldığı  “2015 Yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışmasında” Ülkemizi Genel Müdürlüğümüzün  “İnşaat Ve Yıkıntı Atıklarından Geri Kazanılan Ürünlerin Kullanım Kriterlerinin Belirlenmesi Projesi” başlıklı projesi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Türkiye çapında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın ulusal koordinasyonunda gerçekleştirilen “2015 YILI AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ YARIŞMASI” ulusal elemelerine,  toplam 22 proje başvurmuş ve yapılan değerlendirmede yarışmanın “Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu (Yeşil) Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi”  kategorisinde Türkiye adına ödüle aday proje olmasına karar verilmiştir.

Proje hazırlık çalışmaları 17.05.2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılmış ve bu hazırlık evresinde, projenin ana çerçevesi olgunlaştırılarak “iş paketleri” belirlenmiştir. Daha sonraki süreçte proje yürütücüsü olarak TÜBİTAK-MAM Başkanlığı ile protokol yapılarak “proje paydaşları” olarak özel sektörden İKİZLER Toprak ve Tuğla Sanayi  Ltd. Şti (Kocaeli), AKÇANSA Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.  ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şirketleri olan İSTAÇ A.Ş (İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.), İSTON A.Ş.( İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş) ve İSFALT A.Ş. (İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.) belirlenerek, paydaşların tesislerinde laboratuvar(akredite) ve endüstriyel ölçekli çalışmalara geçilmiştir.

Proje ile İnşaat Yıkıntı Atıklarından belirli oranlarda kullanılarak çimento, tuğla, beton ürünleri(bahçe mobilyaları, parke, bordür vb.) ve örnek yol  üretilmiştir.

Belediyeler ile atık lojistiğinden yapı malzeme üreticilerine kadar değişik hizmet ve mal sağlayıcıları ile bilgi alışverişi ve işbirliğinin halinde yürütülen ve başarı ile tamamlanan Projemiz, Türkiye çapında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın ulusal koordinasyonunda gerçekleştirilen “2015 YILI AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ YARIŞMASI” ulusal elemelerine başvurmuş ve toplam 22 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda “Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu (Yeşil) Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi”  kategorisinde Türkiye adına ödüle aday proje olmasına karar verilmiştir.

Ulusal seçim süreçleri sonunda her ülkeden belirlenen adaylar arasında ödüle layık bulunanlar  18-20 Kasım 2015 tarihinde Lüksemburg’da Avrupa KOBİ Haftası kapsamında düzenlenecek olan “SME Assembly” etkinliğinde açıklanacaktır.

Proje çalışmalarına katkı sunun başta proje yürütücümüz TÜBİTAK-MAM Malzeme Enstitüsü Müdürlüğü  ile Proje paydaşımız İSTAÇ A.Ş (İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.), İSTON A.Ş.( İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş) ve İSFALT A.Ş. (İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.) yönetici ve personeli ile Proje Kontrolünü gerçekleştiren Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü(İzleme ve Değerlendirme Dairesi) personelini tebrik eder, 18-20 Kasım 2015 tarihinde Lüksemburg’da yapılacak yarışmada başarılar dileriz..



Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır